Posted By Mikael Andersson Posted On

5 spørgsmål med Depeche Mode foran deres Rock Hall-induktion

Du ville blive hårdt presset til at tænke på en mere usandsynlig vej til universel tilbedelse i klippeområdet end Depeche Mode. Mens Depeche blev afskediget som synth-pop pin-ups i det første årti af deres karriere (på trods af at de var nogle af de bedste eksistentielle elektronikaer i 80’erne), var deres intense kultfølgning og lavmælt indflydelse på innovatører i næsten alle genrer fra 90’erne og fremefter har gjort dette elektronisk-skæve outfit til en af ​​de mest berømte handlinger i alt-rock pantheon.

Forud for bandets introduktion i Rock and Roll Hall of Fame under 2020’s virtuelle ceremoni (som indeholder en vildt eklektisk flok musikere, der taler om DM’s indflydelse), der sendes på HBO 7. november, svarede stiftende medlem og primær sangskriver Martin L. Gore et par spørgsmål til Billboard om gruppens unikke bane og deres mangeårige forhold til Mute Records og Daniel Miller.

Tillykke med din introduktion i Rock and Roll Hall of Fame. Selvfølgelig inducerer Rock Hall handlinger ud over en streng definition af rockmusik, men ville medlemmerne stride om at blive kaldt et “rockband”? Er du ligeglad med mærker sådan?

KUNSTNEREN OMTALT
Depeche Mode

MG: Jeg tror, ​​at vi altid har haft et meget elektronisk fundament, men vi omfavnede mange rocktraditioner for længe siden. Vi plejede at være elektroniske purister, men det ændrede sig på et tidspunkt i 80’erne, da vi begyndte at bruge guitarer og andre instrumenter, så jeg har ikke noget problem med at blive kaldt rock.

På trods af aftaler med majors har Depeche Mode opretholdt en langvarig loyalitet over for Mute Records. Hvor vigtigt var Mute for succesen med den tidlige Depeche Mode?

MG: Jeg synes, vi var meget heldige at støde på Daniel meget tidligt i vores karriere og komme på arbejde med ham. Han var virkelig som en farfigur for os. Selvom han ikke var så gammel, havde han meget mere erfaring end os. Han har virkelig hjulpet med at guide vores karriere fra første dag og er stadig en del af historien i dag. Han er stadig involveret i alle aspekter af musikfremstillingen, og vi tager stadig hans råd.

Hvis du skulle vælge et album som et vigtigt vendepunkt i bandets karriere ud over den kritiske favorit Violator, hvilken plade ville det være, og hvorfor?

MG: For mig, bortset fra Violator, var bandets store vendepunkt Black Celebration. Jeg tror, ​​vi afviste en mørk gyde, som vi godt kunne lide.